Тиждень математики у Бугаївській школі

Серед усіх наук, які відкривають шлях до пізнання законів природи, найвеличнішою є саме математика. Вона вчить мислити й разом з тим вселяє віру в безмежні сили людського розуму.

З 16 по 19 жовтня у Бугаївській школі проходив тиждень математики. Завданням тижня було підвищення інтересу учнів до навчальної діяльності, формування наукового світогляду, розширення й поглиблення знань, умінь і навичок, а також виховання самодисципліни та самоорганізації.

/Files/images/novini/tijden_matematiki/Записати.JPG

Розпочався тиждень 16.10.2018 р. урочистим відкриттям на шкільній лінійці. Учні 5-6 класів оголосили про відкриття тижня у віршованій формі. Учитель математики Криштопа М.А. оголосила план проведення тижня, а також конкурс малюнків «Казкова країна Математика».

17.10.2018 р. учителем Криштопою М.А. було проведено навчально-пізнавальну гру «Цікава математика» для учнів 5 та 6 класів, де учні змогли показати свої знання з математики, кмітливість, артистичність.У грі змагалися команди «Дванадцять з плюсом» (5 клас) та «Піфагори» (6 клас). Переможцями стали учні команди «Піфагори», які набрали більшу кількість балів.

18.10.2018 р. учителем Ротко Т.І. був проведений урок-семінар з учнями 10-11 класів «Для чого потрібна математика?» Учні з цікавістю переглянули документальний фільм, а потім перейшли до обговорення теми. У результаті зробили висновок, що варто лише математиці вступити в область будь-якої науки про світ, вона відразу втілюється в опис, моделювання та передбачення цілком конкретних і реальних природних процесів.

19.10.2018 р. учителем Кісліченко В.М. було проведено математичну гру «О, щасливчик!» для учнів 7 – 10 класів. Учасниками гри були Литвиненко Леся, Михайлик Олександр, Смійчик Олександр і Таран Олег. Всі учасники продемонстрували свою ерудицію, показали свої знання з математики і вміння виходити з нестандартної ситуації. Переможцем гри став Таран Олег.

Протягом тижня учні змагалися у розгадуванні кросвордів та ребусів, розв’язуванні цікавих задач, юні художники представити свої творчі роботи на конкурс малюнків «Казкова країна Математика».


Галерея "Тиждень математики"

Кiлькiсть переглядiв: 921

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.